640 millió forintot nyertek pályázaton a civilszervezetek

2012.11.15 13:28

Uniós pályázaton az észak-magyarországi régióból tizenhét civilszervezet nyert csaknem 640 millió forintot. A pénzből több mint 675 millió forint értékű fejlesztést valósíthatnak meg - tájékoztatta a Norda Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. az MTI-t november 7-én, szerdán.

 

A társaság közleménye szerint a "Civil szervezetek infrastrukturális fejlesztése" című pályázat alapvető célja volt a valós, közcélú, illetve a régió fejlődése szempontjából kiemelkedő fontosságú non-profit szervezetek működési hatékonyságának javítása, kapacitásuk növelése, társadalmi szerepük erősítése.

Az Új Széchenyi Terv keretében a Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyék alkotta észak-magyarországi régió tizenhét civilszervezete nyert 5-50 millió forintot. A nyertes egyesületek és alapítványok között társadalmi beilleszkedést segítő, ökumenikus, kulturális, természetvédelmi, természetjáró és hátrányos helyzetűek beilleszkedését segítő szervezetek egyaránt találhatók. Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből tíz, Hevesből kettő, míg Nógrád megyéből öt pályázó nyert.

(Forrás: gazdasagiradio.hu)